Fotografia wnętrz

Medale Targów Smaki Regionów

Gzik wrzesiński wytwarzany przez Spółdzielnię Mleczarską we Wrześni to jeden z dwudziestu produktów nagrodzonych Medalem Targów Smaki Regionów. Nagrody podczas oficjalnego otwarcia Targów 3 października na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich wręczył Marek Woźniak, Marszałek Województwa Wielkopolskiego.

Marszałek Marek Woźniak, jako Członek Zarządu Związku Województw RP podkreślił, że „wszystkim polskim regionom bardzo zależy na promowaniu zdrowej, naturalnej żywności. To bardzo ważna gałąź polskiej gospodarki. Chcemy przede wszystkim zapewnić tym produktom dobrą promocję. Uznanie na rynku zdobywają każdego dnia. Cieszy fakt, że coraz więcej konsumentów jest gotowych zapłacić więcej, by móc cieszyć się lepszymi produktami”.

Targi Smaki Regionów to prezentacja tego, co najlepsze w tradycyjnych, zdrowych i naturalnych kulinariach ze wszystkich zakątków Polski. Na regionalnym stoisku Wielkopolski goszczą smakowitości od lokalnych producentów, przetwórców i restauratorów – 29 członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski. Gościem specjalnym wydarzenia jest szef kuchni Łukasz Konik.

x

Zobasz także

Kaliski Dobrzec z basenem

Blisko 24 mln zł będzie kosztować budowa nowego basenu w miejscu starej pływalni. Inwestycja ma ...

Dotacje dla ważkich programów

Sejmikowa Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi zapoznała się z informacją podsumowującą działania realizowane przez samorząd ...

Konkurs Bądźmy Innowacyjni

Organizator Konkursu chce wyróżnić firmy, które w sposób wyjątkowy, poprzez swoją kreatywność oraz otwartość na ...

Biznes powołał własny Arbitraż

Wicemarszałek Wojciech Jankowiak uczestniczył w ogólnopolskiej konferencji naukowej „Arbitraż jako alternatywa sądowego wymiaru sprawiedliwości”. Spotkanie ...

Dla kogo dotacje z UE

Marszałek Marek Woźniak na terenie MTP o nowym projekcie programu unijnego na lata 2021-2027 dla ...